Atelier "Geknipt voor U"

Naaicursus en kledingreparatie Utrecht

 

Korte naaicursus op zaterdag

In verband met de Corona maatregelen wordt de naailes op zaterdag voorlopig niet gegeven. Het is dus niet mogelijk om je aan te melden voor deze naailessen, dit geldt ook voor de naailessen door de weeks.

De korte naaicursus wordt op zaterdag gegeven en bestaat uit 4 lessen van 3 uur. De lessen worden zowel in de ochtend van 10.00 tot 13.00 uur gegeven als in de middag van 13.30 tot 16.30 uur. Je geeft je op voor één van beide groepen.

Lesprogramma:
Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om van een lap stof een draagbaar kledingstuk te maken. Er is geen vooropgezet lesprogramma. Uitgangspunt is dat het erg leuk is om zelf kleding te maken, die je zelf leuk vindt en natuurlijk ook zal dragen. Kies wel een kledingstuk dat bij jouw deskundigheidniveau past, zodat je niet te lang met je eerste project bezig bent en daardoor de moed verliest.
In alle groepen zijn er cursisten van verschillende deskundigheidsniveaus aanwezig.

 


 

Materialen:
Je verzorgt zelf je materialen. Benodigde fournituren kun je tijdens de les kopen, bijvoorbeeld garens, ritsen, vlieseline, enz. De prijzen liggen gelijk of lager dan die op de lapjesmarkt.
Als je zelf geen naaimachine mee kunt brengen of je hebt er nog geen dan kun je er één in het atelier gebruiken. Heb je geen ervaring dan is het wel prettig om op je eigen machine les te krijgen. Je leert dan je eigen machine goed kennen. Dat is makkelijker als je thuis iets wilt doen.
Voor patronen hoef je in principe niet te zorgen. Het atelier heeft een abonnement op  KNIPMODE en BURDA. Daar kun je tijdens de les mee werken. Voor thuis kun je een kopie van de werkbeschrijving laten maken.

_MG_5445

 

Starterspakketten:
Als je nog geen enkele naaibenodigdheden hebt dan kun je bij aanvang een starterspakket aanschaffen. Het pakket bevat de basishulpmiddelen als naalden, spelden, kleermakerskrijt, rijggaren, centimeter, zoommaatje en een tornmesje.
Kosten: € 10,00.

 

De eerste les:
Meestal ben je de eerste les vooral bezig met uitleg, een kledingstuk uitzoeken, een patroon overtrekken en uitknippen. Soms komen nieuwe cursisten aan de stoflegging toe. Je hoeft dus geen naaimachine mee te brengen, maar wel stof en eventueel een rol patroonpapier. Potloden en linialen zijn aanwezig.

 

 

Het is wel handig als je stof mee brengt. Kies voor je eerste kledingstuk een stof die prettig werkt. Niet te dun of te glad. Een katoen, linnen, fleece, stevige tricot, joggingstof is allemaal prima. Denk er ook over na of je wel ruitstof zult nemen. Dit is wat lastiger met de patroondelen op stof leggen. Kies je wel voor een ruitstof neem dan altijd extra stof.


_MG_5500

 

Benodigde stof:
Rechte rok   1 keer de roklengte       75 cm tot 1,5 m
Klokkende rok                                 1,5 m
Top afhankelijk van de lengte           1 tot 1,5 m
Jurk afhankelijk van model               1,5 tot 2 m
Tuniek                                            1,5 tot 2 m
Broek                                             1,5 tot 2 m
Korte broek; bermuda                      1,5 m

 

 

 

 

Verzuimde lessen:
Mocht je een keer een les moeten missen dan is er beperkt de mogelijkheid om deze tijdens de lopende cursus in overleg met mij in te halen. Er kunnen hier geen rechten aan ontleend worden. Zie ook de voorwaarden op het inschrijfformulier.

Bij vragen kun je altijd bellen: 06-52020309 of mailen: info@gekniptvooru.nl

 


20151111_185059_resized_1Data najaar 2021:
4 en 18 september en 2 en 16 oktober
13 en 27 november en 4 en 18 december

(datawijzigingen voorbehouden)
Kosten € 100,00 per cursus vooraf te betalen.
Opgeven: via de mail info@gekniptvooru.nl of per telefoon; 06-52020309.

Download hier de informatiefolder.